|
§1.3 CAPITALIZATION
<br /> §1.3.1 Terms capitalized in these General Conditions include those which are(1)specifically defined, (2)the titles
<br /> of numbered articles or(3)the titles of other documents published by the American Institute of Architects.
<br /> §1.4 INTERPRETATION
<br /> §1.4.1 In the interest of brevity the Contract Documents frequently omit modifying words such as "all" and"any"
<br /> and articles such as"the" and"an,"but the fact that a modifier or an article is absent from one statement and appears
<br /> in another is not intended to affect the interpretation of either statement.
<br /> §1.5 EXECUTION OF CONTRACT DOCUMENTS
<br /> §1.5.1 The Contract Documents shall be signed by the Owner and Contractor.If either the Owner or Contractor or
<br /> both do not sign all the Contract Documents,the Architect shall identify such unsigned Documents upon request.
<br /> §1.5.2 Execution of the Contract by the Contractor is a representation that the Contractor has visited the site,
<br /> become generally familiar with local conditions under which the Work is to be performed and correlated personal
<br /> observations with requirements of the Contract Documents.
<br /> §1.6 OWNERSHIP AND USE OF DRAWINGS,SPECIFICATIONS AND OTHER INSTRUMENTS OF SERVICE
<br /> §1.6.1 The Drawings,Specifications and other documents,including those in electronic form,prepared by the
<br /> Architect and the Architecf s consultants are Instruments of Service through which the Work to be executed by the
<br /> Contractor is described.The Contractor may retain one record set.Neither the Contractor nor any Subcontractor,
<br /> Sub-subcontractor or material or equipment supplier shall own or claim a copyright in the Drawings,Specifications
<br /> and other documents prepared by the Architect or the Architect's consultants,and unless otherwise indicated the
<br /> Architect and the Architect's consultants shall be deemed the authors of them and will retain all common law,
<br /> statutory and other reserved rights, in addition to the copyrights. All copies of Instruments of Service,except the
<br /> Contractor's record set,shall be returned or suitably accounted for to the Architect,on request,upon completion of
<br /> the Work.The Drawings,Specifications and other documents prepared by the Architect and the Architect's
<br /> consultants,and copies thereof fumished to the Contractor,are for use solely with respect to this Project.They are
<br /> not to be used by the Contractor or any Subcontractor,Sub-subcontractor or material or equipment supplier on other
<br /> projects or for additions to this Project outside the scope of the Work without the specific written consent of the
<br /> Owner,Architect and the Architect's consultants.The Contractor,Subcontractors,Sub-subcontractors and material
<br /> or equipment suppliers are authorized to use and reproduce applicable portions of the Drawings,Specifications and
<br /> other documents prepared by the Architect and the Architect's consultants appropriate to and for use in the
<br /> execution of their Work under the Contract Documents.All copies made under this authorization shall bear the
<br /> statutory copyright notice,if any, shown on the Drawings,Specifications and other documents prepared by the
<br /> Architect and the Architect's consultants. Submittal or distribution to meet official regulatory requirements or for
<br /> other purposes in connection with this Project is not to be construed as publication in derogation of the Architect's
<br /> or Architect's consultants' copyrights or other reserved rights.
<br /> ARTICLE 2 OWNER
<br /> §2.1 GENERAL
<br /> §2.1.1 The Owner is the person or entity identified as such in the Agreement and is referred to throughout the
<br /> Contract Documents as if singular in number.The Owner shall designate in writing a representative who shall have
<br /> express authority to bind the Owner with respect to all matters requiring the Owner's approval or authorization.
<br /> Except as otherwise provided in Section 4.2.1,the Architect does not have such authority.The term"Owner"means
<br /> the Owner or the Owner's authorized representative.
<br /> §2.1.2 The Owner shall furnish to the Contractor within fifteen days after receipt of a written request,information
<br /> necessary and relevant for the Contractor to evaluate,give notice of or enforce mechanic's lien rights.Such
<br /> information shall include a correct statement of the record legal title to the property on which the Project is located,
<br /> usually refened to as the site,and the Owner's interest therein.
<br /> §2.2 INFORMATION AND SERVICES REQUIRED OF THE OWNER
<br /> §2.2.1 The Owner shall,at the written request of the Contractor,prior to commencement of the Work and thereafter,
<br /> furnish to the Contractor reasonable evidence that financial arrangements have been made to fulfill the Owner's
<br /> obligations under the Contract.Furnishing of such evidence shall be a condition precedent to commencement or
<br /> AIA Document A201 TM—1997.Copyrlght �O 1911,1915,1918,1925,1937,1951,1958,1961,1963,1966,1970,1976,1987 and 1997 by The American
<br /> Instltute of Architects. All rights reserved. WARNING:This AIA� Document is protected by U.S.Copyright Law and International Treaties. �1
<br /> Unauthorized reproduction or distribution of this AIA�Document,or any portion of it,may result in severe civil and criminal penalties,and will be
<br /> prosecuted to the maximum extent possible under the law. This document was produced by AIA software at 16:16:56 on 03/13/2007 under Order
<br /> No.UNLICENSED which expires on 11/18/2007,and is not for resale.
<br /> User Notes: (2584627897)
<br />
|